Coagulatie

Heb je last van teleangiëctasieen (couperose), spinnaevus of fibromen? Dan kan coagulatie een oplossing zijn.

Tijdens de coagulatiebehandeling van bloedvaatjes gaat een klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden. Het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Dit is een veilige methode waarbij geen littekenvorming optreedt. Het resultaat is blijvend, desalniettemin is het mogelijk dat er op den duur weer nieuwe bloedvaatjes zichtbaar worden. Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn teleangiëctasieën (couperose), spinnaevus, fibromen (kleine steelwratjes)

Teleangiëctasieën
Dit zijn chronisch verwijde haarvaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het vaatje dichtgebrand. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan.

Spinnaevus
Een spinnaevus, ook wel spinnetje genaamd, is een klein rood plekje met kleine, uitstralende, spinvormige verwijde haarvaatjes. Deze kan aangeboren zijn, maar kan ook later ontstaan zijn door beschadiging. Een spinnetje kan ook ontstaan bij veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en zon. Behandeling is gelijk aan de behandeling van de teleangiëctasieën.

 

Fibromen
Ook wel steelwratjes genoemd komen veel voor in het gezicht, op de hals en op het décolleté. Deze kunnen goed behandeld worden met de coagulatienaald. Bij coagulatie wordt het ‘steeltje’ doorgebrand door het heet worden van de naald zodat het wratje lost komt van de huid. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf.

BehandelingPrijs
Coaguleren per 15 minuten€ 25,00